Home » » Krewetkowe kielony

Krewetkowe kielony

Written By Mefisto on poniedziałek, 2 lipca 2012 | 23:11

Czasmi nadchodzą takie chwile (oba przypadki są dramtyczne) w których mamy kieliszki a nie mamy diabelnej mikstury do wypełnienia, lub (chyba gorszy jednak stan) nie możemy już pić rzeczowego napoju.

Co wtedy ???

Wypełnijmy je kolorowo-smakowitymi składnikami:


Skład dużego kielicha to warstwami:

- sałata z koprem
- pomidory koktajlowe
- awokado z czerwoną cebulą
- filety pomaranczowe ze szczypiorem
- krewetki z czochem posypane pietruchą




W małym kielonie natomiast oliwa, czosnek, sól himalajska grubo mielona, chili, sok z pomarańczy - trzepiemy aż sie połączy, a po wlaniu do kielona sypiemy chili z młynka



Nie rozlejcie tyklko za bardzo po stole ;)
SHARE

About Mefisto

1 komentarze :

  1. Uwielbiam tak wypełnione kielichy!
    Wspaniałe smaki.
    Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń