Home » » Cycki na ciepło ;)

Cycki na ciepło ;)

Written By Mefisto on wtorek, 4 grudnia 2012 | 08:55

 
W sumie kurczakowe ale.... cyc to cyc ;) Ważne, że kusi i jest smaczny :D
 
 

Robocza nazwa to "roladki cukierkowe". Aby je poczynić trzeba nam:

- pierś kurczaka
- serek mascarpone
- pietrucha zielona
- pomidor suszony
- polędwica bostońska
- szpinak
- ser śmierdzcy jakiś
- czosnek
- śmietana wysoko procentowa

Na przygotowaną pierś wykładamy wymienione wcześniej składniki (bez szpinaku, bo on jakby na dnie wyląduje niczym alkoholik w rynsztoku)


Następnie  umieszczamy roladkę w dwóch foliach. W spożywczej coby kształt zachować i alumiiowej aby temperature utrzymać.


Zawinięte "cukierki" wrzucamy do wrzątku na 15-20 minut , jednocześnie przygotowując szpinak do kompletu.


Po wyjęciu roladek, taplamy je w jajku i bułce tartej i smażymy na kolor w/g uznania swego



i pozostaje nam tylko pałaszować efekt końcowy :D

SMACZNEGO
SHARE

About Mefisto

2 komentarze :

  1. genialna metoda! dzieki temu miesko wyszlo soczyste i przeszlo smakami.I do tego zdrowo!a zawsze mnie to frustrowalo ze na smazeniu roladki rozniste bywalo ze nie przechodzily temparatura -mowiaz bez owijki-surowe miecho w srodku bylo.a wierzch juz zmierzal ku jadru ciemnosci i spalenizna podchodzil.a tu wychodza super i nie trzeba dlugo na smazeniu ich trzymac!dzieki!uwielbiam tez Twoje zabawne opisy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super, że się do czegoś mój blog przydał. Fajnie byłoby zobaczyć efekt Twoich działań :D

      Usuń