Robocza nazwa to "roladki cukierkowe". Aby je poczynić trzeba nam:
- pierś kurczaka
- serek mascarpone
- pietrucha zielona
- pomidor suszony
- polędwica bostońska
- szpinak
- ser śmierdzcy jakiś
- czosnek
- śmietana wysoko procentowa
Na przygotowaną pierś wykładamy wymienione wcześniej składniki (bez szpinaku, bo on jakby na dnie wyląduje niczym alkoholik w rynsztoku)
Następnie umieszczamy roladkę w dwóch foliach. W spożywczej coby kształt zachować i alumiiowej aby temperature utrzymać.
Zawinięte "cukierki" wrzucamy do wrzątku na 15-20 minut , jednocześnie przygotowując szpinak do kompletu.
Po wyjęciu roladek, taplamy je w jajku i bułce tartej i smażymy na kolor w/g uznania swego
i pozostaje nam tylko pałaszować efekt końcowy :D
SMACZNEGO
genialna metoda! dzieki temu miesko wyszlo soczyste i przeszlo smakami.I do tego zdrowo!a zawsze mnie to frustrowalo ze na smazeniu roladki rozniste bywalo ze nie przechodzily temparatura -mowiaz bez owijki-surowe miecho w srodku bylo.a wierzch juz zmierzal ku jadru ciemnosci i spalenizna podchodzil.a tu wychodza super i nie trzeba dlugo na smazeniu ich trzymac!dzieki!uwielbiam tez Twoje zabawne opisy!
OdpowiedzUsuńSuper, że się do czegoś mój blog przydał. Fajnie byłoby zobaczyć efekt Twoich działań :D
Usuń50 year old Structural Engineer Benetta Mapston, hailing from Manitou enjoys watching movies like "Rise & Fall of ECW, The" and Rafting. Took a trip to Medina of Fez and drives a Ferrari 250 GT SWB California Spyder. odwiedz strone internetowa
OdpowiedzUsuń