Zupa LONG leTko zmieniona

Written By Mefisto on środa, 23 maja 2012 | 13:12

Czyli krewetkowa z pieczoną wołowiną i cycem kurzym :)



Wzorowałem się na oryginalnym przepisie:

Składniki: 4 szklanki wody (1litr)
500 g filetów z kurczaka
1 łyżka sosu sojowego
korzeń imbiru (10g - startego)
225 g cienkiego makaronu pszennego lub ryżowego
100 g krewetek bez pancerzyków
200 g pieczonej wołowiny (cienkie plasterki)
4 dymki
150 g czerwonej, słodkiej papryki
100 g pieczarek
100 g kiełków fasoli

Sposób przygotowania:

W dużym rondlu zagotuj wodę, włóż mięso kurczaka i gotuj az do zmięknięcia mięsa (około 10 min). Pozostaw je do ostygnięcia w wywarze. Wyjmij mięso i pokrój w
cienkie plastry. Płyn wylej.

Wołowinę pokrój w cienkie plastry i przypiecz na rumiany kolor.





W garnku zagotuj bulion, sos sojowy i imbir.



Dodaj makaron, rozdzielając widelcem. Wyłóż pozostałe składniki


Pozostaje zalać gorącym bulionem :D

aaaaaaaaaa

właśnie......

LeTka zmiana polega na tym , że dodałem do bulionu pełną gromadę warzyw i uszlachetniłem go odrobiną wytrawnego wina.

Odrobiną dlatego, żeby więcej zostało do wypicia ;)


SHARE

About Mefisto

0 komentarze :

Prześlij komentarz