Wzorowałem się na oryginalnym przepisie:
Składniki: 4 szklanki wody (1litr)
500 g filetów z kurczaka
1 łyżka sosu sojowego
korzeń imbiru (10g - startego)
225 g cienkiego makaronu pszennego lub ryżowego
100 g krewetek bez pancerzyków
200 g pieczonej wołowiny (cienkie plasterki)
4 dymki
150 g czerwonej, słodkiej papryki
100 g pieczarek
100 g kiełków fasoli
Sposób przygotowania:
W dużym rondlu zagotuj wodę, włóż mięso kurczaka i gotuj az do zmięknięcia mięsa (około 10 min). Pozostaw je do ostygnięcia w wywarze. Wyjmij mięso i pokrój w
cienkie plastry. Płyn wylej.
Wołowinę pokrój w cienkie plastry i przypiecz na rumiany kolor.
500 g filetów z kurczaka
1 łyżka sosu sojowego
korzeń imbiru (10g - startego)
225 g cienkiego makaronu pszennego lub ryżowego
100 g krewetek bez pancerzyków
200 g pieczonej wołowiny (cienkie plasterki)
4 dymki
150 g czerwonej, słodkiej papryki
100 g pieczarek
100 g kiełków fasoli
Sposób przygotowania:
W dużym rondlu zagotuj wodę, włóż mięso kurczaka i gotuj az do zmięknięcia mięsa (około 10 min). Pozostaw je do ostygnięcia w wywarze. Wyjmij mięso i pokrój w
cienkie plastry. Płyn wylej.
Wołowinę pokrój w cienkie plastry i przypiecz na rumiany kolor.
W garnku zagotuj bulion, sos sojowy i imbir.
Dodaj makaron, rozdzielając widelcem. Wyłóż pozostałe składniki
Pozostaje zalać gorącym bulionem :D
aaaaaaaaaa
właśnie......
LeTka zmiana polega na tym , że dodałem do bulionu pełną gromadę warzyw i uszlachetniłem go odrobiną wytrawnego wina.
Odrobiną dlatego, żeby więcej zostało do wypicia ;)
0 komentarze :
Prześlij komentarz