Home » » Marynowane orzechy

Marynowane orzechy

Written By Mefisto on sobota, 2 czerwca 2012 | 02:41


A może by tak coś zamarynować hę ?

Hmmmmmmmmmmmmm…

Tylko co ?

Wiem, wiem, wiem ja ! :D

Orzechy :)


 Ale może powiem co i jak, bo to ważne jakby :)



Łupiemy parę orzechów włoskich (gdzieś tak pół kilo), które trzeba zalać wodą z solą (4 łychy na litr wody) na 12 godzin co najmniej (tak wyczytałem w internecie*). Potem je sobie płuczemy,  suszymy, zalewamy i przygotowujemy miksturę:

gotujemy ocet (600 ml) z przyprawami: 
- laski cynamonu
- goździki (odrobinę)
- kolorowy pieprz (też nie dużo)

Studzimy i jeszcze ciepłym zalewamy nasze orzechy
No i  trza czekać 3 tygodnie...

Ale NAPRAWDĘ warto :)

* dzieło Szatana

SHARE

About Mefisto

5 komentarze :

  1. Powiedz mi do czego możemy później użyć takich orzechów ?? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mięcho wszelakie będzie dumne z takiego towarzystwa

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny pomysł. One są potem takie "miękciejsze"?

    OdpowiedzUsuń